TÜBİTAK’ın Desteklediği Donanım Odaklı Girişim Hızlandırma Programı "BiGG Arçelik Garage" Başlıyor!

Evlerimizde geçireceğimiz mutlu anları artıracak ve hayatı kolaylaştıracak çözümlerim var diyorsan bu program tam sana göre.

                           

Geleceğin Evini Yaratmaya Hazır mısın?

Girişimcilik ekosistemini birlikte geliştirmek, yenilikçi ürün ve hizmetler sunmak isteyen tüm girişimcileri Arçelik Garage’a bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için hemen tıkla!

 

Garage Innovation Hub’ın mottosu; Hızlı ve Erken Başarısızlık Başarıya Götürür!

Garage Innovation Hub’da yüksek dijitalleştirme, ileri prototipleme ve çok katmanlı üretim altyapısıyla fikir ile test üretimi arasındaki süreci gün düzeyine indirerek ürünlerin pazara çıkış süresini kısaltıyoruz. Ortak çalışma alanı ile paydaşlarımız, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek bilginin harmanlandığı ve yaratıcılığın teşvik edildiği bir pazar alanı oluşturuyoruz.

Arçelik olarak yeni gelişen teknolojileri yakından takip etmek ve erken aşamadaki start-up’ları hem prototipleme olanakları hem de know-how’la desteklemek için hayata geçirdiğimiz Garage, Türkiye'deki en büyük ve yetkin donanım hızlandırma merkezi konumunda… 

Garage'da girişimcileri, 1.800 metrekarelik bir alanda, yüksek teknoloji ileri imalat yöntemleri, Türkiye’nin en yetkin ve yelpazesi geniş 3D printing altyapısı, yüksek hızlı CNC tezgahları, sac şekil verme, kaynak, boya ve kaplama altyapısının bulunduğu bir merkezde ağırlıyoruz.

Startup’lar ve Garage

Garage Innovation Hub’da, dijital ileri imalat altyapısı ile yatırıma gerek duymadan ürün niteliğinde prototipler yapmaya olanak sağlıyoruz. Donanım geliştirme ve üretimindeki tecrübemizi start-up’ların hizmetine sunuyoruz.

Başvuruda bulunan start-up’ları düzenli olarak takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Birlikte çalışmayı hedeflediğimiz start-up’ların kendi teknolojilerini geliştirebilecek yetkinlikte olması, çalışır prototiplerini göstermeleri ve belirlemiş olduğumuz tematik alanlarda çözümler sunmasını bekliyor ve seçilenleri ivmelendirme programına dahil ediyoruz.

İvmelendirme programımıza katılan start-up’lar Türkiye’nin en büyük Ar-Ge gücünün desteğini arkasına alırken, uzmanlarımızdan da mentörlük alma fırsatı buluyor. Kendini ispatlayan start-up’lar Arçelik bayilerinde ürünlerini satabiliyor; hatta dünyada 150’den fazla ülkede ürün ve hizmet sunan bir şirket ile global arenaya açılma fırsatı bulabiliyor.

Kurumiçi Girişimcilik Programı

Garage Innovation Hub’da kurumiçi girişimcilik programı ile fikirlerinin peşinden gitme arzusunda olan çalışanlarımıza inkübasyon desteği sağıyoruz.

Belirli tematik alanlar çerçevesinde topladığımız fikirleri değerlendirerek kriterleri uygun olan önerileri, Arçelik kurum içi melek yatırımcı jürisine yönlendiriyoruz. Girişimciler jüri önüne çıkana kadar geçen sürede mentorlarımız tarafından destekleniyor. Kurum içi girişimcileri teşvik etmek ve mevcut iş yükleri arasında fikirlerine zaman ayırabilmeleri için de aylık kamplar düzenliyoruz.  

Jüri tarafından seçilen girişimciler, yönetim ekibimize yatırımcı sunuşu yapıyor. Kurum içi girişimcilik programının diğer kazanımları arasında maddi ödüllerden yan ürün üretimine kadar uzanan birçok farklı yan fayda bulunuyor.

Türkiye’nin en büyük makerspace altyapısı

Türkiye’nin en büyük makerspace altyapısına sahip olan Garage Innovation Hub’da girişimciler masa üstü 3D printer, masa üstü lazer kesim, CNC, arduino, rasperry Pi altyapısı ve 45 metrekarelik ev simülasyonu sayesinde prototiplerini hızlıca test edip somut hale getirerek erken aşamada müşteri geri bildirimi topluyor.

Yenilikçi fikir geliştirme çalıştaylarında, Türkiye’nin saygın üniversitelerinin akademisyenleri, öğrencileri, yan sanayi temsilcileri, tüketiciler, servis ve bayi çalışanlarımız bir araya gelerek müşterilerimizin hayatına değer katacak yeni ürün ve özellikler üzerine beyin fırtınaları yapıyor. Makerspace’de ayrıca herkese açık aylık eğitimler de düzenleniyoruz.

Garage Innovation Hub ileri imalat teknolojileri alt yapısı ile Türkiye ve dünyadaki en büyük hızlı prototipleme merkezlerinden biri konumunda. Seri imalat yöntemlerine göre çok daha düşük yatırım ile ve çok daha kısa sürede gerçek ürün kalitesinde prototip yapmayı amaç edinen, altyapı ile fikir sahiplerinin erken aşama geribildirim alabilmeleri için 50-100 adete kadar ürün yapılabiliyor.

İlgili İçerikler